Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Corona-uitbraak lijkt tot staan gebracht in regio Amersfoort

De corona-uitbraak lijkt momenteel tot staan gebracht in de tien gemeenten die samen de regio Amersfoort vormen. Zowel het aantal besmettingen (708), de ziekenhuisopnames vanwege corona (170) als de streekgenoten die overleden (72) aan de gevolgen van het virus bleven de afgelopen dagen gelijk.

De status quo in de regio blijkt uit de recentste dagelijkse update van nationale gezondheidsdienst RIVM in De Bilt. De top drie van plaatsen met de meeste ziekenhuisopnames wordt gevormd door Amersfoort (58), Soest (23) en Nijkerk (22). Amersfoort voert ook de lijst aan van aantoonbaar met het coronavirus geïnfecteerde inwoners (199). De stad wordt gevolgd door Barneveld met 119 geregistreerde besmettingen en Soest met 80. 

In Amersfoort overleden tot dusver 23 bewoners aan corona. Soest verloor 11 inwoners aan het virus, Baarn 8, de overige gemeenten minder. Eemnes, dat de rij sluit, telde tot nu toe één dodelijk slachtoffer.

Sterftecijfer landelijk

Het afgelopen etmaal belandden 35 Nederlanders in het ziekenhuis met serieuze verschijnselen van het virus. Het RIVM registreerde 53 nieuwe sterfgevallen. Tot vrijdagmiddag noteerde de gezondheidsdienst 43.681 bewezen besmettingen in het land. Het sterftecijfer steeg naar 5643. Het totaal aantal ziekenhuisopnames sinds de uitbraak staat nu op 11.492.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort