Tot dusver belandden 170 bewoners uit de regio Amersfoort in het ziekenhuis met ziekteverschijnselen.
Volledig scherm
Tot dusver belandden 170 bewoners uit de regio Amersfoort in het ziekenhuis met ziekteverschijnselen. © Getty Images/iStockphoto

Coronavirus in regio Amersfoort: geen nieuwe sterfgevallen, ziekenhuisopnames en besmettingen

Opnieuw zijn er geen nieuwe sterfgevallen in de regio Amersfoort (Eemland en Gelderse Vallei) onder coronapatiënten. Het aantal door het covid19-virus overleden streekgenoten staat sinds woensdag op 72.

Ook zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnames. Tot dusver belandden 170 bewoners uit de regio Amersfoort in het ziekenhuis met ziekteverschijnselen. Het totaal aan vastgestelde besmettingen in de regio is met 717 hetzelfde gebleven als zondag

Landelijke cijfers

Landelijk is maandag gemeld dat 27 patiënten vanwege het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 14 personen overleden aan de gevolgen van het virus. 

Tot nu toe zijn er 44.141 bevestigde coronapatiënten gemeld aan het RIVM.  11.579 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 5.694 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Omdat niet alle patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort