De derby der derby's: IJsselmeervogels  - Spakenburg, eerder dit seizoen. De clash stond voor 18 april gepland, maar is vanwege de coronacrisis afgelast.
Volledig scherm
PREMIUM
De derby der derby's: IJsselmeervogels - Spakenburg, eerder dit seizoen. De clash stond voor 18 april gepland, maar is vanwege de coronacrisis afgelast. © Rodney Kersten

Creatief sporten tijdens corona: korfballen in je eigen achtertuin

Nu vanwege de coronacrisis een streep kan worden gezet door alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni, buigen ook de sportclubs in deze regio zich over de gevolgen die de genomen maatregelen met zich meebrengen. Creatieve geesten denken verder dan puur de financiële klappen. Zoals: gewoon lekker korfballen in je achtertuin.

Nee, voorzitter Coen Staal  beschikt nog niet over exacte cijfers hoeveel inkomsten hij met zijn korfbalvereniging misloopt door de coronacrisis. Maar dat we over een kleine strop mogen spreken, staat wel vast. ,,In de zaal hebben we al helemaal geen inkomsten, omdat we bij een andere club spelen. Maar zometeen begint de tweede helft van de veldcompetitie. Die spelen we dus niet. Al met al missen we de helft van de kantine-inkomsten’’, zegt de preses van de Amersfoortse club.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort