‘Digitale oppepper’: docenten zingen leerlingen Corderius College toe

VIDEOHet is stil op het Corderius College in Amersfoort. Docenten besluiten al hun thuiszittende leerlingen al zingend een hart onder de riem te steken. ‘Digitaal, allemaal, maar liever in een klaslokaal.’

Het nieuwe normaal blijft wennen voor muziekdocent Jeroen Wentel. Het liefst staat hij gewoon voor de klas. Nu geeft hij digitaal muziekles. ,,Het is niet anders”, zegt hij. ,,Ik mis de leerlingen. Alle docenten hier doen dat.” 

Oppepper

Om van een afstand toch te laten weten dat ze er voor leerlingen zijn, staken de docenten de koppen bij elkaar. Ze schreven een lied voor de scholieren, op de maat van het nummer Let It Be van The Beatles. ,,Het is geen makkelijke tijd voor de leerlingen.  Sommige scholieren hebben familieleden die ziek zijn. Andere leerlingen kunnen geen examens doen”, vertelt Wentel. ,,Ze missen het sociale contact van in de klas zitten. Alleen maar achter je schermpje zitten, is ook niets. We wilden ze een digitale oppepper geven.”

‘Elke dag aan de slag, doe je best en met een lach. Daarna Netflix kijken, want dat mag.’ De zingende docenten krijgen veel leuke reacties van leerlingen op Youtube. ,,Ze hebben zelf ook een zangfilmpje gemaakt als reactie. Zo steken zij ons weer een hart onder de riem!”

De zingende docenten steken met een zelfgeschreven lied hun leerlingen een hart onder de riem.
Volledig scherm
De zingende docenten steken met een zelfgeschreven lied hun leerlingen een hart onder de riem. © Corderius College

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort