Organisator en deelnemer Mik Borsten (foto), die vorig jaar vierde werd in een tijd van 15.51.34 uur, moet in het routeboek wel wat puzzelwerk verrichten.
Volledig scherm
Organisator en deelnemer Mik Borsten (foto), die vorig jaar vierde werd in een tijd van 15.51.34 uur, moet in het routeboek wel wat puzzelwerk verrichten. © Archieffoto.

Extreme Triatlon van Amersfoort gaat ondanks coronamaatregelen door: ‘We houden het extreem kleinschalig’

De Extreme Triatlon van Amersfoort gaat ondanks de opgelegde coronabeperkingen toch voor het tweede achtereenvolgende jaar door. 

Organisator en deelnemer Mik Borsten (foto), die vorig jaar vierde werd in een tijd van 15.51.34 uur, moet in het routeboek wel wat puzzelwerk verrichten voordat half september maximaal dertig ultrasporters aan de fysieke beproeving kunnen beginnen.

Het eerste onderdeel van de Extreme Triatlon is 3800 meter zwemmen. „Afhankelijk van de omstandigheden wordt het startschot gelost in de Amerena of aan de oever van de Laak in Vathorst”, legt Borsten uit. „Dat heeft te maken met het aantal deelnemers. In september hebben we in de Amerena maar een paar zwembanen tot onze beschikking. De regel dat anderhalve meter afstand gehouden dient te worden, geldt in die periode ook in het zwembad. Inhalen is dus verboden. In de Laak omzeilen we dit probleem. Daar is wel genoeg ruimte om deelnemers om de paar minuten te laten starten.”

Kleinschalig 

Ook voor het uitstippelen van het fietsonderdeel heeft de Amersfoorter nog wat obstakels te slechten. „Net als vorig jaar moeten deelnemers met een mountainbike over een 180 kilometer lang parcours. Er liggen zeven mountainbikeroutes in de buurt van Amersfoort, maar een paar zijn door de droogte afgesloten. Ik kan pas een paar weken voor de start het parcours vaststellen.”

Tot slot zullen de deelnemers voor het afleggen van de afsluitende marathon - het ‘Rondje Amersfoort’ - dezelfde route nemen als vorig jaar. Borsten heeft op dit moment al elf ultrasporters op zijn lijst staan, onder wie titelverdediger Kenneth Alting, Michel Besseling en Corinna Mocking. ,,Eén ding staat vast: we houden het extreem kleinschalig.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort