Sara, Sol en Yelena krijten op de stoep om het Soesterkwartier op te vrolijken in coronatijd
Volledig scherm
Sara, Sol en Yelena krijten op de stoep om het Soesterkwartier op te vrolijken in coronatijd © Cees Wouda

Kinderen Soesterkwartier krijten ‘opkikkertjes’ op de stoep voor hun buurtgenoten

Bekertjes met stoepkrijt hangen sinds woensdagochtend aan bomen, hekjes en lantaarnpalen in het Soesterkwartier. Een poster van de kinderwijkraad maakt duidelijk wat de bedoeling is: leef je uit met een tekening op de stoep om in coronatijd buurtgenoten op te vrolijken.

Sol Happé (10) weet wel wat mensen in haar wijk kunnen gebruiken. Op de stoep, vooraan in de Grebbestraat, krijt ze een grote groene kikker. Een opkikkertje. Haar vriendin Sara Hesseling (11) schrijft dat er in grote letters bij. ,,Mijn oma had een tijdje geleden veel last van haar voet, omdat ze van de fiets was gevallen. Tussen haar post zat een kaart van een opkikker. Zo zijn we op het idee gekomen om dit te tekenen’’, vertelt ze. 

Cadeautje

Doordat de meiden niet naar school gaan vanwege het coronavirus, hebben ze veel tijd over. Want het schoolwerk dat ze voor thuis krijgen, is tamelijk snel klaar. ,,Ik vind het leuk om iedereen die nu vooral thuis moet zitten blij te maken. De tekeningen zijn een soort cadeautje van de kinderen van het Soesterkwartier’’, legt Sol uit. 

Het stoepkrijtprojectje komt uit de koker van Hedy Vermeer, begeleidster van de kinderwijkraad en het buurtbestuur junior.  Samen met welzijnsorganisatie ABC wilde ze iets liefdevols doen voor de wijk.  ,,Door  krijtjes te verspreiden in  bekertjes aan de bomen, hopen we het voor kinderen extra makkelijk te maken om de stoepen te versieren.’’

Spijbelen

Sol en Sara zijn de hele ochtend druk geweest met het verspreiden van posters om het initiatief aan de hele wijk kenbaar te maken. ,,Het voelde een beetje als spijbelen. Want eigenlijk maak ik ’s ochtends mijn schooltaken. Gelukkig kan ik zelf mijn tijd indelen. Dus ga ik vanavond dan maar aan het werk.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort