Verpleeghuisbewoners in Soest opgevrolijkt met stoepconcert: ‘Hart onder de riem is nodig’

videoZanger Arnoud Kas vrolijkte verpleeghuisbewoners in Soest dinsdag op met een stoepconcert. De ouderen mogen vanwege het coronavirus geen bezoek meer ontvangen en kunnen dus wel een hart onder de riem gebruiken. ,,Muziek is nog een van de weinige dingen waar je nu nog van kunt genieten.”

Het is feest in woonzorgcentrum Wiekslag Smitsveen. De hoogbejaarde bewoners klappen in hun handen en zingen mee met klassiekers als Daar in dat kleine café aan de haven en Het Dorp. De vrolijkheid spat van hun gezichten. Ook zanger Arnoud Kas geniet met volle teugen. ,,Het is fantastisch dat we samen nog zoveel plezier kunnen maken ondanks het coronavirus’’, zegt hij na afloop.

Kas geeft vandaag stoepconcerten voor de deur van vijf Soester verpleeghuizen. Hij blijft op veilige afstand om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Tijdens zijn optreden bij Wiekslag Smitsveen scheidt een deur op een kier hem van zijn publiek. Het publiek zit wat verder uit elkaar dan normaal. De interactie is er niet minder om. ,,Mag ik nog eens terugkomen?’’, vraagt Kas na het concert. ,,Heel graag!’’, roepen de bewoners.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort