Hans van Kralingen Corona kaart 8 april 2020
Volledig scherm
Hans van Kralingen Corona kaart 8 april 2020 © Hans van Kralingen

Lees het laatste coronanieuws in een paar minuten bij

UpdateMeerdere keren per dag praten we u bij over de huidige stand van zaken in Den Haag en omliggende gemeenten. Hoe gaat het met het aantal besmettingen. Hoe staat het op straat? Wat zijn nu precies de maatregelen die van kracht zijn? Dit is de stand van zaken op donderdag om 11.30 uur. 

Liever van minuut tot minuut op de hoogte gehouden worden? Volg dan ons liveblog.

• Het aantal coronapatiënten in de regio dat in het ziekenhuis is opgenomen is gestegen naar 310. Den Haag is koploper met 159 zieken. Daar staat Midden-Delfland tegenover, met drie opgenomen patiënten.

• Liever de toename van het aantal in een ziekenhuis opgenomen coronapatiënten per gemeente per dag zien? Bekijk dan onderstaande grafiek.

•  Handhavers van de gemeente Den Haag hebben in de eerste tien dagen na de invoering van de noodverordening vier boetes uitgeschreven aan mensen die zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Er zijn bijna 130 waarschuwingen in die periode uitgedeeld.

•  Supermarkten roepen klanten om op hun paasboodschappen te spreiden over de week om piekdrukte in het paasweekend te voorkomen. De paasdagen zorgen traditioneel voor extra drukte in de supermarkt.

Brandweer, politie en handhavers brachten gisteren met toeters en sirenes een eerbetoon aan het zorgpersoneel van het Langeland ziekenhuis. Ook brachten ze spandoeken mee met de tekst ‘Wij zijn trots op jullie’. Bekijk de beelden van het eerbetoon hieronder.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag