Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden: ,,Het devies blijft: vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden: ,,Het devies blijft: vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.” © Daniella van Bergen

Coronatest komt naar je toe, GGD gaat mobiel testen

Wie zich vanaf 1 juni wil laten testen op het coronavirus hoeft daarvoor niet per se naar de teststraat in Nootdorp. GGD Haaglanden gaat met een mobiele unit op pad. ‘We kunnen 800 mensen per dag gaan testen’.

De grote steden blijken uit de cijfers van het RIVM de nieuwe brandhaarden van coronabesmettingen. Annette de Boer, directeur van de GGD Haaglanden, ziet dat Den Haag in de cijfers ‘iets minder rood kleurt’ dan Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. ,,Er is zeker ook wat aan de hand in Den Haag, maar je ziet dat de epidemie zich vanuit Brabant eerst naar Rotterdam en Utrecht heeft verspreid. In Amsterdam zie je meer verkeer op straat dan in Den Haag. Om besmettingen te voorkomen blijft het devies: vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen. Echt, het helpt”.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag