Sjaak Bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Dé activiteit van 2022: boulevardje prikken

ColumnAan het eind van de boulevard van Scheveningen, bij het Zwarte Pad, staat een wit gebouw. Nee, niet het Carlton Beach hotel. Dat is al niet het toonbeeld van schoonheid; een jaren tachtig gedrocht dat zich met moeite staande houdt in de continue strijd tegen de elementen. Het hotel wordt vanaf de boulevard deels aan het zicht onttrokken door een ander gedrocht: een horecavoorziening met allure. Althans, was de bedoeling. 

 1. Die sprinklerinstallatie op het Spuiplein heeft nog geen dag fatsoenlijk gewerkt. Het was een fake-fontein
  PREMIUM
  Column

  Die sprinkler­in­stal­la­tie op het Spuiplein heeft nog geen dag fatsoen­lijk gewerkt. Het was een fa­ke-fon­tein

  ‘Den Haag, bestuur van de stad, spiegel je bij het Spuiplein aan het Centre Pompidou in Parijs, of Piazza del Campo in Siena, de Grote Markt in Brussel, het Plein van de Oude Stad in Praag of Leicester Square in Londen.’ Aldus spreekt Adri Duivesteijn, oud-wethouder van onze stad en begenadigd bouwbestuurder. Hij schrikt van het ontwerp dat er ligt voor een soort dorpsplein voor de ingang van Amare.
 2. HVV-speler op achterhoofd geslagen, tweede elftal belaagt QR-checker: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  HVV-spe­ler op achter­hoofd geslagen, tweede elftal belaagt QR-chec­ker: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Zondagmiddag liep er wéér een duel van een Haagse ploeg uit de hand. Op bezoek bij het Rotterdamse Coal kreeg HVV-speler Kees Brouwers een tik op zijn achterhoofd van de Coal-keeper. En op het TU Sportpark in Delft liet het tweede zaterdagteam van Full Speed zich van zijn slechtste kant zien. Een aantal spelers probeerde de QR-check te ontlopen, scholden vervolgens het bestuur van Ariston’80 de huid vol, waarna een beveiliger de situatie moest sussen. Wat gebeurde er dit weekeinde nog meer op de voetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag