In februari trad de coverband High Fun op in een huiskamer aan de Benthuizenstraat als onderdeel van Gluren bij de Buren. Bij de thuiseditie 'gluurt' het publiek digitaal mee.
Volledig scherm
In februari trad de coverband High Fun op in een huiskamer aan de Benthuizenstraat als onderdeel van Gluren bij de Buren. Bij de thuiseditie 'gluurt' het publiek digitaal mee. © Daniella van Bergen

Gluren bij de buren, dit keer vanuit huis

Gluren bij de Buren krijgt een ‘thuiseditie’. Zoetermeerse artiesten zijn op 10 april niet te gast in de huiskamers van andere mensen, maar treden in hun eígen huiskamer op. Heel Zoetermeer kan hun shows die dag volgen.

In februari was de laatste Zoetermeerse editie van Gluren bij de Buren plaats. In tientallen huiskamers in de stad traden artiesten op en vele Zoetermeerders bezochten de optredens, ondanks het slechte weer.

Deze maand is er dus de thuiseditie, noodgedwongen door alle coronamaatregelen. De individuele artiesten spelen dan in hun eigen woonkamer in plaats van bij een gastheer. Floravontuur Promotie Zoetermeer zorgt voor een rooster zodat de optredens in verschillende tijdvakken worden verdeeld. De evenementenorganisatie maakt het programma later bekend via de website zoetermeerbruist.nl.

Bruis

Deze bijzondere Gluren bij de Buren maakt deel uit van de nieuwe campagne Bruis in Huis van de Zoetermeerse evenementenorganisatie die de kalender voor de komende weken moest leegvegen. Vrijdag is omgetoverd tot Culinaire Vrijdag om met bezorg- en afhaalmaaltijden de lokale horeca te steunen. Komende vrijdag is er een digitale pubquiz die gewoon vanuit huis mee te spelen is. Om 20.00 uur is de eerste ronde. Op de Facebookpagina Zoetermeerbruist staat uitgelegd hoe men mee kan spelen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer