Op de Haagse markt is het een stuk veiliger nadat de gemeente Den Haag maatregelen heeft genomen. De HTM start vrijdag dan ook weer met rijden langs de markt.
Volledig scherm
Op de Haagse markt is het een stuk veiliger nadat de gemeente Den Haag maatregelen heeft genomen. De HTM start vrijdag dan ook weer met rijden langs de markt. © ANP

HTM gaat weer op de Haagse markt rijden

Bezoekers van de Haagse markt kunnen vanaf komende vrijdag weer gebruikmaken van bus 25, trams 6 en 12. De voertuigen rijden dan op marktdagen weer hun normale route langs de Haagse Markt.

Eerder besloot HTM in verband met de veiligheid van haar medewerkers en reizigers een aangepaste route te rijden vanwege de aanhoudende drukte op de markt. Maar volgens een woordvoerder van de HTM zijn de cabines in de bus en de rood-beige stadstrams van HTM  inmiddels voorzien van plexiglas bescherming. Daarnaast heeft de gemeente de gewenste voorzorgsmaatregelen getroffen op de Haagse Markt, waardoor het veiliger is geworden. ,,Een veilig vervoer van zowel HTM-medewerkers en reizigers is daarmee weer mogelijk.’’

HTM-voertuigen stoppen tegenwoordig in verband met het virus bij iedere halte. De deuren van de tram of bus openen dan automatisch, zodat mensen geen stop- of deurknoppen hoeven te gebruiken. De stadsvervoerder vraagt reizigers nog wel afstand van elkaar te houden in tram en bus en bij de haltes en de richtlijnen van de overheid op te volgen. ,,Reis alleen met het ov als dat noodzakelijk is, wacht bij drukte op een volgende tram of bus of stel uw reis uit.’’ Indien het noodzakelijk is neemt HTM aanvullende maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag