Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Kraamhotel in Ibis zes weken eerder dan gepland open vanwege coronacrisis

Zes weken eerder dan gepland gaat er vandaag een nieuw kraamhotel open in Den Haag. Hier kunnen ouders met hun pasgeboren kind logeren na de bevalling. Het hotel is vooral bedoeld voor wie geboren wordt in het Westeinde. Locatie van het nieuwe hotel is echter niet het Westeinde, maar even verderop het Ibis hotel.

Aan de Jan Hendrikstraat, vlakbij de Grote Kerk, komen elf kamers in het kraamhotel dat wordt gerund door verloskundigen van Kraamzorg Rotterdam. Die werken nauw samen met HMC Westeinde. Kinderen die daar geboren worden maar nog niet meteen naar huis kunnen, mogen met hun ouders uitwijken naar het kraamhotel, waar zowel gelegenheid is voor medische zorg als voor een natje en een droogje voor de kersverse ouders.

Dat het kraamhotel anderhalve maand eerder opengaat, komt door de coronacrisis. Met de nieuwe locatie kunnen de medewerkers van het ziekenhuis extra worden ontlast. ,, Ook in deze periode van schaarste onder zorgmedewerkers willen we de beste zorg blijven bieden voor alle vrouwen die bevallen”, stelt Naomi Nathan van HMC.

De kamers bevinden zich in een afgesloten deel van het Ibis hotel en hebben geluidwerende muren, zodat overige hotelgasten niet kunnen worden gewekt door een huilende baby. Wie gebruik maakt van het kraamhotel, krijgt van het Westeindeziekenhuis de taxirit aangeboden.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag