Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Martijn Beekman

Meer restafval door coronamaatregelen, straatafval neemt af

Door de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, neemt het restafval en grofvuil in Den Haag  toe. Dat meldt de gemeente. Meer mensen gooien nu tegelijkertijd afval weg, waardoor afvalverwerkers meer worden ingezet.

Volgens wethouder Liesbeth van Tongeren is de toename in het afval te verklaren doordat mensen nu massaal hun huis en tuin opruimen. Het zorgt ervoor dat de ruim zeshonderd vuilnismannen in de stad het de laatste tijd extra druk hebben. 

Lange wachtrijen

Voor de inzameling van grofvuil heeft de gemeente de afgelopen week met meer wagens moeten rijden. Ook staan er meer medewerkers bij de afvalbrengstations om de drukte op te vangen. De gemeente roept haar inwoners daarom op alleen oude spullen weg te brengen als dat echt nodig is. Mensen die toch komen, moeten rekening houden met langere wachttijden en worden gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar en het personeel te houden.

De Haagse vuilnismannen zijn nu wel sneller klaar met het schoonmaken van de straten. Er ligt minder vuilnis op straat en de openbare afvalbakken zitten minder vol. Tegelijkertijd is er een verschuiving te zien van de plekken waar afval wel ontstaat. De vervuiling verschoof het afgelopen weekend naar plekken waar bewoners naartoe trokken, zoals parken en stranden. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag