Opa Wil blijft netjes op afstand van zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen nadat hij door het raam is toegezongen voor zijn verjaardag.
Volledig scherm
Opa Wil blijft netjes op afstand van zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen nadat hij door het raam is toegezongen voor zijn verjaardag. © AD

Vier generaties zingen jarige opa Wil toe op 1,5 meter afstand

Opa Wil uit Rijswijk verwachtte woensdag zijn 79ste verjaardag te moeten vieren met alleen zijn vrouw. In coronatijden worden er geen verjaardagsfeestjes gevierd, is tenslotte het dwingend advies.

Maar Wil Boerse had totaal buiten zijn zoon Arthur gerekend. Hij, zijn kinderen en ook daarvan weer de kinderen stonden rond vier uur ‘s middags opeens op de stoep. Letterlijk. Met de tuin nog tussen het raam van opa’s huis aan de Jozef Israëlslaan en het trottoir, waarop de familie hem toezong: ‘Lang zal hij leven'. 

Het hele clubje Boerse deed mee. Arthur en zijn vrouw Valeria, hun dochter Stefanie en haar man Peter, zoon Lennart en de achterkleinkinderen Linde (4) en Inez van anderhalf. 

Na de complete verrassing waagden de jarige en zijn vrouw Geertje zich toch heel even buiten om te bedanken en zonnebloemen in ontvangst te nemen. ,,We houden anderhalve meter van elkaar”, zegt Valeria. ,,Maar het is er niet minder gezellig door, hoor.”

Jarige opa  Wil en oma Geertje met de bloemen en cadeaus op afstand aangereikt.
Volledig scherm
Jarige opa Wil en oma Geertje met de bloemen en cadeaus op afstand aangereikt. © AD
  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag