De zzp'ers Anieta en Peter van Asselt uit Zwammerdam zagen beiden hun inkomen wegvallen door de coronacrisis. Ze behoren tot de ondernemers die een beroep hebben gedaan op een tijdelijke overbruggingsregeling.
Volledig scherm
PREMIUM
De zzp'ers Anieta en Peter van Asselt uit Zwammerdam zagen beiden hun inkomen wegvallen door de coronacrisis. Ze behoren tot de ondernemers die een beroep hebben gedaan op een tijdelijke overbruggingsregeling. © Josh Walet

Al bijna 10 miljoen euro coronahulp voor zelfstandigen in het Groene Hart: ‘Puur om te eten en te overleven’

Zelfstandige ondernemers in het Groene Hart hebben tot nu toe samen al voor bijna tien miljoen euro aan tijdelijke coronabijstand aangevraagd. De verwachting is dat dat aantal nog veel harder  zal stijgen. ,,Het is puur om te eten en te overleven. De bedrijfskosten dek je er niet mee”, zegt de getroffen ondernemer Anieta van Asselt. 

Eén bed, twee zelfstandigen in nood. Anieta van Asselt uit Zwammerdam runt een autorijschool, haar man Peter een taxi- en touringcarbedrijf. ,,De rijschool heeft acht weken stil gestaan. Dan komt er niks binnen”, zegt Anieta. Nu er weer gelest mag worden, draait de rijschool weer.