Foto ter illustratie. Zorgpartners Midden-Holland heeft diverse zorgcentra in de Goudse regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Zorgpartners Midden-Holland heeft diverse zorgcentra in de Goudse regio. © AD

Hoe hard slaat corona toe in Goudse verpleegtehuizen? Politiek eist antwoorden van Zorgpartners

Goudse politieke partijen eisen opheldering van zorginstelling Zorgpartners over de situatie in verpleegtehuizen in de Goudse regio. Nu blijft ongewis hoeveel hulpbehoevenden in de tehuizen aan corona lijden, hoe hoog het aantal sterfgevallen daar is en of personeelsleden wel goed beschermd zijn.

Quote

De sfeer lijkt alsof informatie wordt achterge­hou­den

Corina Kerkmans, PvdD

Dat gevoel heeft Gouwenaar Ton Broekhuizen al langer, de politieke interesse verraste hem ‘aangenaam’. Zijn 94-jarige moeder woont in zorgcentrum Savelberg. ,,Het is verdeel en heers, we krijgen snippers, nooit het totaalbeeld. Het is primitief, log. Er moet daar een frisse wind doorheen.”

Margot van der Starre, voorzitter van de raad van bestuur van Zorgpartners, geeft woensdagavond tijdens de gemeenteraad tekst en uitleg. ,,De boodschap: ‘We doen geen mededelingen, ook al is de situatie bijzonder’, is te mager”, vindt Evert Bobeldijk (D66). ,,Er is een aantal sterfgevallen van wie familieleden van medebewoners geen weet heeft. Die horen alleen: ‘Alles is onder controle’. Melden wat er gebeurt is belangrijker dan de privacy. Familie moet grofweg weten wat er speelt.”

In samenwerking met indebuurt Gouda