De gladiatoren vechten in het Archeon voor volle tribunes. Die volle tribunes kunnen nu niet meer.
Volledig scherm
De gladiatoren vechten in het Archeon voor volle tribunes. Die volle tribunes kunnen nu niet meer. © Peter Franken

Run op kaartjes voor heropenend Archeon: de eerste 1000 zijn binnen twee dagen al weg

De eerste duizend kaarten zijn al de deur uitgevlogen bij Archeon. Het museumpark opent op Hemelvaart de deuren en de behoefte aan een dagje uit is groot. Gisteren begon de verkoop en dinsdagmiddag waren er 426 kaarten gereserveerd voor Hemelvaart en 400 voor vrijdag. 

 Directrice Monique Veldman is blij eindelijk weer gasten te mogen begroeten na de lange sluitingsperiode.  ,,Voor eerste pinksterdag zijn ook de eerste 200 reserveringen binnen. En de eerste gasten hebben al gereserveerd  voor de pinksterbrunch als op 1 juni de horeca helemaal open mag.”

Alle bezoekers, dus ook houders van een Museumjaarkaart, moeten vooraf reserveren. Om voldoende afstand te houden wordt gestart met 30 procent van de maximale bezoekerscapaciteit, die in tijdsblokken naar binnen mogen. 

Route

Er is één vaste aangegeven route door het park. Alle gebouwen, boerderijen en huizen hebben gescheiden in- en uitgangen. De activiteiten en shows, zoals het gladiatorengevecht in de arena, gaan door en zijn allemaal ruimer opgezet. Ook de wachtrijen en zitplaatsen in de arena zijn voorzien van markeringen, zodat er altijd 1,5 meter afstand is tussen huishoudens.

Avifauna kreeg dinsdagmorgen van de Veiligheidsregio het groene licht om zaterdag 30 mei open te gaan. De kaartverkoop begint op 29 mei.