Waterpret bij de drukke Zegerplas in Alphen. Vier jongens laten zich vanaf de steiger in het nog frisse water vallen. Het was nog niet eerder dit jaar zo druk in en langs het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Waterpret bij de drukke Zegerplas in Alphen. Vier jongens laten zich vanaf de steiger in het nog frisse water vallen. Het was nog niet eerder dit jaar zo druk in en langs het water. © Merel Klijzing

Zomerse Hemelvaartsdag in het Groene Hart: filevaren en hutjemutje zonnebaden

CoronavirusDe zomerse Hemelvaartsdag heeft geleid tot grote drukte in, op en langs de recreatieplassen in het Groene Hart. Massaal zochten mensen vertier of verkoeling bij de surfplas in Reeuwijk, de Cattenbroekerplas in Woerden en de Nieuwkoopse Plassen. Veel gemeenten riepen op om terug te gaan of thuis te blijven. Reden: het is te vol. Toch ging niet iedereen eropuit, ook in de achtertuin werd volop van het zonnetje en het badje genoten. 

De strandjes in het Groene Hart lagen hutjemutje vol, op de Hollandsche IJssel, de Gouwe en Oude Rijn was het filevaren en bootverhuurders maakten overuren. ,,Het is niet zo gek dat het druk is”, zegt Gerold Borsboom van de gemeente Woerden. ,,Er is verder geen vertier, er zijn geen evenementen en geen terrassen. Mensen moeten het zelf gezellig maken en gaan eropuit.”