Bedden en patiënten verplaatst naar 'normale' afdelingen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Binnenkort wordt deze vijfde verdieping weer gebruikt voor de reguliere zorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedden en patiënten verplaatst naar 'normale' afdelingen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Binnenkort wordt deze vijfde verdieping weer gebruikt voor de reguliere zorg. © Pim Mul

Zucht van verlichting in ziekenhuis na sluiten Covid-afdeling: ‘Het was zwaar maar ‘t heeft ons ook wat gebracht’

Nu is het stil in de gangen op de vijfde verdieping van het ziekenhuis. Stil? Drie weken geleden werkte het personeel zich het snot voor de ogen op deze Covid-afdeling. ,,De coronaperiode was zwaar maar heeft ons ook veel gebracht.”

  1. Hoe weet je of een baby slecht ziet? In dit expertisecentrum weten ze het binnen een dag
    PREMIUM

    Hoe weet je of een baby slecht ziet? In dit expertise­cen­trum weten ze het binnen een dag

    Een kleuter die zich in de klas niet lijkt te kunnen concentreren, maar eigenlijk gewoon geen klap ziet van wat de juf toont. Of een baby die duidelijk een oogaandoening heeft, maar bij wie nader onderzoek moet wachten tot het zelf z’n hoofdje kan oprichten. Het is geschiedenis nu Bartimeús in Zeist een compleet nieuw centrum opent, dat meestal binnen een dag een diagnose stelt van aandoeningen die een reguliere oogarts zelden ziet.