Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Aantal coronaptiënten in Utrechtse ziekenhuizen daalt licht

Het aantal mensen dat met een corona-infectie in Utrechtse ziekenhuizen is opgenomen, kentert. Waar de groei de dagen voor het weekeinde al steeds kleiner werd, sloeg dit zondag om in een kleine krimp. Voor het eerst lagen minder coronapatiënten in de ziekenhuizen dan een dag daarvoor. 

Het aantal patiënten dat in de Utrechtse ziekenhuizen is opgenomen met een corona-infectie steeg zaterdag nog licht tot 290 in totaal. Zondag waren dat er nog 271. Het aantal patiënten op de intensive care bleef stabiel.

In het St. Antonius Ziekenhuis liggen nu 87 patiënten, waarvan 31 op de intensive care. Dat waren er gisteren 91 waarvan 27 op de intensive care.

Trend

Ook bij het Diakonessenhuis is die trend te zien: in het stadsziekenhuis zijn nu 58 mensen opgenomen waarvan 16 op de intensive care. Dat waren er vrijdag 59 van wie 15 op de intensive care. In het UMC Utrecht liggen nu 81 patiënten met de virusinfectie, van wie 42 de hoogst mogelijk graad van zorg krijgen. Dat is twee patiënten minder dan een dag eerder.

Het Meander Ziekenhuis in Amersfoort heeft met 20 patiënten er één minder op de intensive care liggen dan zaterdag. Het  totaal aantal corona patiënten daalde daar van 48 naar 45.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht