Bedrijfsleider Sven Jansen(27) en medewerkster Dian Sabee(23) van restaurant JackRabbit in actie op de Neude.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Sven Jansen(27) en medewerkster Dian Sabee(23) van restaurant JackRabbit in actie op de Neude. © Angeliek de Jonge

Biertje drinken op de Neude? Wel eerst reserveren en bestellen met de app

Je biertje bestellen via een app op je telefoon, of de Neude binnenkort betreden door middel van een aparte ingang. De Utrechtse terrassen volledig ‘coronaproof’ maken vereist op sommige plekken een hoop creativiteit van horecaondernemers. En hoewel nog niet duidelijk is hoeveel ruimte de cafés precies krijgen, hebben uitbaters de plannen al klaarliggen. ,,De kroeg moet weer naar bier ruiken.”

Op 1 juni mag de Utrechtse horeca de deuren weer openen — onder beperkte voorwaarden. Zo mogen de horecaondernemers maximaal dertig gasten ontvangen, moet er 1,5 meter afstand worden gehouden en zouden er maximaal vier personen (uit niét hetzelfde huishouden) aan één tafel mogen zitten.  In een stad waarin de ruimte op sommige plekken al vrij beperkt is, is dat best even puzzelen geblazen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht