Een coronapatiënt ligt in een van de IC-bedden in Terneuzen aan de beademing.
Volledig scherm
Een coronapatiënt ligt in een van de IC-bedden in Terneuzen aan de beademing. © Johan van der Heijden

Corona in Utrecht: voor derde dag op rij geen nieuwe ziekenhuisopnames

Voor de derde dag op rij zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus in de provincie Utrecht. Twee personen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft steken op 852. Het aantal sterfgevallen neemt sinds gisteren met twee toe en komt daarmee op 391. 16 personen in de provincie zijn zondag besmet geraakt met het coronavirus. Het aantal bevestigde coronabesmettingen in de provincie Utrecht is nu 3330. 

Landelijke cijfers

Vandaag zijn er 15 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 10 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. 

Tot nu toe zijn er 43.995 bevestigde coronapatiënten gemeld aan het RIVM. 11.552 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 5.680 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Omdat niet alle patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht