Danny Visser, directeur van SSW, overhandigt de sleutel aan de bewoners van de eerste woning in de nieuwe wijk Hof van Bilthoven.
Volledig scherm
Danny Visser, directeur van SSW, overhandigt de sleutel aan de bewoners van de eerste woning in de nieuwe wijk Hof van Bilthoven. © Foto Hans Lebbe

Coronacrisis of niet, eerste woning Hof van Bilthoven keurig op tijd opgeleverd

Apetrots en dolblij ontvingen de eerste bewoners van de nieuwe wijk Hof van Bilthoven deze week de sleutel van hun nieuwe woning. Keurig op tijd, ondanks de coronacrisis. 

Woonstichting SSW, die er 33 woningen gaat verhuren, is trots op de stipte oplevering. ,,Dankzij de goede samenwerking met ERA Contour en de grote inzet van de bouwvakkers, kunnen de huurwoningen ook in deze coronatijd volgens planning worden opgeleverd”, zegt een woordvoerder.

Nieuwe buurt

Wie in de afgelopen maanden de Melkweg in Bilthoven passeerde, zag op het terrein van de voormalige basisscholen een hele nieuwe buurt groeien. In Hof van Bilthoven ontwikkelt en bouwt ERA Contour 33 huurwoningen voor SSW. Ook komen er 72 koopwoningen. Alle woningen zijn gasloos en uitgerust met een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen.

De belangstelling voor de huurwoningen was erg groot: bijna 500 kandidaten reageerden op de 33 woningen toen deze via WoningNet werden aangeboden. Begin dit jaar waren alle woningen verhuurd. De huurwoningen aan de Sterrenhof worden de komende weken opgeleverd. Na de zomervakantie ontvangen de huurders aan de Melkweg de sleutels van hun nieuwe woning.

Wachttijden

Om de wachttijden voor sociale huurwoningen te verkorten, moet SSW blijven investeren in nieuwbouw. Danny Visser, directeur-bestuurder SSW:  ,,Ik wil de eerste bewoners van Hof van Bilthoven feliciteren met hun mooie, duurzame huis. We zijn heel blij met deze nieuwe sociale huurwoningen, want doordat deze bewoners verhuizen ontstaan weer woonkansen voor andere woningzoekenden. SSW heeft diverse locaties op het oog om in de komende jaren nog circa 400 nieuwe woningen te realiseren.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht