Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kwart van kinderen op enkele scholen in Kanaleneiland kwam deze week niet naar school

Op enkele basisscholen in de Utrechts wijken Kanaleneiland en Overvecht zijn 25 tot 30 procent van de kinderen deze week niet op school gekomen. Maandag openden de basisscholen vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen weer hun deuren.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief. Volgens het college is het nog niet duidelijk waarom ruim een kwart van het aantal leerlingen op een aantal scholen in deze wijken niet naar de lessen toe zijn gekomen.

De betrokken scholen nemen zelf contact op met de gezinnen en de leerlingen en maken daarnaast ook melding via het verzuimloket van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zowel de scholen als DUO zetten zich in om alle leerlingen toch deel te laten nemen aan het onderwijs, schrijft het college.

Gematigd positief

Volgens de gemeente is het beeld van het aantal leerlingen dat deze week weer op school is verschenen ‘gematigd positief’. ,,Uitzondering daarop is een achterblijvende deelname van kinderen in de wijken Kanaleneiland en Overvecht. Enkele scholen in deze wijken gaven aan dat 25 tot 30 procent van de leerlingen niet aanwezig waren.”

Alle 93 basisscholen in Utrecht zijn afgelopen week weer open gegaan. De richtlijn is dat er de hele dag onderwijs wordt aangeboden. Dat gebeurt ook op vrijwel alle scholen, aldus het college. ,,Door enkele scholen is in afstemming met de kinderopvang besloten om halve dagen onderwijs aan te bieden.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht