Zo zullen de lessen er voor de Utrechtse leerlingen er na het heropenen van de middelbare scholen op 2 juni nog niet uit gaan zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zullen de lessen er voor de Utrechtse leerlingen er na het heropenen van de middelbare scholen op 2 juni nog niet uit gaan zien. © ANP

Ook als de middelbare scholen in Utrecht weer open gaan, krijgen de leerlingen grotendeels online les

Als de middelbare scholen van het kabinet groen licht krijgen om vanaf 2 juni weer open te gaan, betekent dat niet dat Utrechtse leerlingen alle lessen weer op school mogen volgen. Door de 1,5 metersamenleving kan slechts een kwart van de scholieren op school les krijgen. Daarom gaan de online lessen grotendeels door.

Verwachtingsmanagement, dat is voor scholenkoepel PCOU-Willibrord op dit moment belangrijk, aldus voorzitter van het college van bestuur, Marc Mittelmeijer. ,,We willen niet dat ouders en leerlingen verwachten dat ze weer 100 procent naar school kunnen. Als de scholen open mogen, moeten wij ons aan de  1,5 metersamenleving houden. Dat betekent dat maar 25 procent van onze leerlingen naar school kunnen. En dus moeten we keuzes maken.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht