Naast de Poort zat op de Markt in Wijk bij Duurstede.
Volledig scherm
Naast de Poort zat op de Markt in Wijk bij Duurstede. © Jeroen Jumelet

Restaurant Naast de Poort in Wijk bij Duurstede overleeft coronacrisis niet

Restaurant Naast de Poort op de Markt in Wijk bij Duurstede houdt op te bestaan. ,,Helaas kunnen we door de coronamaatregelen de zaak niet draaiend houden’’, schrijft gastheer Nique van Minderhout op de website van het restaurant.

Het restaurant werd tot de klassieke smaakmakers van de stad gerekend. Het kleine restaurant ademde de sfeer uit van een grote huiskamer. Er was plaats voor een kleine dertig gasten. Door de coronamaatregelen zou dat aantal minstens gehalveerd worden. Daardoor kan het niet langer blijven draaien.

Vrolijke tijden

Vijftien jaar geleden begon Willem van Baaij dit klassieke restaurant met Franse keuken. In die tijd bouwde hij samen met gastheer Van Minderhout een goede naam op bij culinaire liefhebbers. In het AD kreeg Naast de Poort (charmant, oud en knus) een lovende recensie. Van Minderhout: ,,Ik heb een leuke tijd gehad in Naast de Poort. Leuke mensen ontmoet. Dat zal blijven hangen. Ik dank de mensen en wens hun vrolijke tijden.’’

Naast de Poort is de tweede onderneming in Wijk bij Duurstede die het door de coronacrisis niet langer kan bolwerken. Eerder moesten Willem en Maaike Beijnen hun Sport & Healthclub Energy noodgedwongen sluiten. Zij hadden geen keus meer toen van hun 580 leden ruim tweehonderd het abonnement op de sportschool hadden opgezegd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht