Een ongewone aanblik bij de Albert Heijn op zondag in Woudenberg. De deuren zijn open en klanten zijn van harte welkom om boodschappen te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ongewone aanblik bij de Albert Heijn op zondag in Woudenberg. De deuren zijn open en klanten zijn van harte welkom om boodschappen te doen. © Rodney Kersten.

Twee supermarkten toch open in het christelijke Woudenberg, SGP ‘diep geraakt’

Vanwege de coronacrisis zijn twee van de vier supermarkten in het christelijke Woudenberg ook op zondag open. De rustdag is tijdelijk boodschappendag geworden. Gaan de principes overboord? ,,Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen’', zegt de gemeente.

Quote

Een zevende dag werken zou betekenen dat ze mogelijk gaan omvallen

Patrick Kolfschoten (Jumbo)

De stralende lentezon fleurt de desolate Dorpsstraat in Woudenberg een beetje op. Ogenschijnlijk is het een doodgewone zondag; de winkels zijn dicht en de rust regeert. Schijn bedriegt, want vanaf 12.00 uur komen druppelsgewijs fietsers aanrijden met de onmiskenbaar lichtblauwe plastic boodschappentas.

Zoals deze inwoonster van Woudenberg die zojuist haar fiets bij de AH heeft gestald. ,,Ik dacht eerst: Is-ie wel open, het is zó rustig. Maar inmiddels zie ik dat er al aardig wat mensen hiernaartoe zijn gekomen. Ikzelf ben heel blij dat ik hier nu ook op zondag terecht kan. We gaan straks barbecueën. Lekker met een vers stokbroodje.’'

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort