Het Van der Valk hotel in Breukelen.
Volledig scherm
Het Van der Valk hotel in Breukelen. © Dingena Mol

Van der Valk Breukelen stopt als coronahotel

Het Van der Valk hotel in Breukelen wordt vanaf aankomende maandag niet langer meer gebruikt als zorghotel voor herstellende coronapatiënten.

Nu het aantal coronapatiënten in de regio afneemt, is het niet meer nodig om de locatie te gebruiken voor grootschalige opvang. Wel kan het hotel in de toekomst opnieuw beschikbaar gesteld worden als blijkt dat dat nodig is. ,,Wij hopen natuurlijk dat het nooit meer nodig zal zijn, maar mocht de situatie zich voordoen dan staan wij uiteraard klaar om de samenwerking weer op te pakken”, zegt manager Nick Timmers.

Sinds 10 april waren er 217 kamers in het Van der Valk hotel beschikbaar voor de opvang van mensen die herstellende waren van het coronavirus. Niet alle kamers zijn ook daadwerkelijk gebruikt, dat bleek niet nodig te zijn. ,,We zijn opgelucht dat de crisis onder controle is en dat wij niet de maximale capaciteit van ons hotel hebben hoeven inzetten”, aldus Timmers. ,,Nu kunnen we ons gelukkig weer focussen op onze eigen taak. We kijken er  naar uit om onze gasten zo snel mogelijk weer veilig en vertrouwd bij ons te laten verblijven.”

Reiniging

Het hotel wordt in samenwerking met de GGD grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat het voor gasten weer veilig is om het hotel te bezoeken zodra dat weer kan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht