Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

Wensambulance wil weer gaan rijden... maar zoekt nog coronapakken

De vrijwilligers van Stichting WensAmbulance Utrecht staan te popelen om weer te beginnen. Het coronavirus zorgde ervoor dat zij de afgelopen twee maanden niet op pad konden om wensen te vervullen van mensen die weten dat ze nog maar kort te leven hebben. Voor de stichting weer van start kan, hebben ze nog wel beschermende pakken nodig.

Deze week besloot het bestuur van de stichting, die geheel uit vrijwilligers bestaat, dat ze weer zouden gaan rijden. „Daar zijn we ontzettend blij mee”, zegt Marcel Wels, chauffeur en bestuursondersteuner bij de stichting. „Vanwege het coronavirus hebben we een aantal wensen moeten cancelen. Dat is heel naar, want een paar van die wensvragers zijn intussen overleden.”

Vitale beroepen

Het beschermingspakket dat de wensambulance graag wil aanschaffen.
Volledig scherm
Het beschermingspakket dat de wensambulance graag wil aanschaffen. © Wensambulance Utrecht

Omdat de wensambulance in de toekomst waarschijnlijk ook wensen gaat rijden van mensen die extra kwetsbaar zijn of bij wie een coronaverdenking is, of is geweest, hebben ze daar de juiste uitrusting voor nodig: een coronapak. 

De stichting draait geheel op giften en tijd van de vrijwilligers. „Onze 30 chauffeurs, 25 medische begeleiders en 10 ‘gewone’ vrijwilligers werken allemaal in de vitale sector. We willen hen dus allemaal beschermen - en we willen onze wensvragers natuurlijk beschermen. Om verder te kunnen met ons werk zou het fijn zijn als mensen van buitenaf ons kunnen helpen. En dat doen ze door geld te doneren, voor de aanschaf van een pak.”

Voor 25 euro kan de stichting zo’n pakket aanschaffen, dat bestaat uit een wit pak met mondmasker, handschoenen en een bril. Volgens Wels zijn er al wat donaties voor pakken binnen. „Daar zijn we erg blij mee. Maar per wens hebben we twee pakken nodig, dus we kunnen nog wat gebruiken.” 

Bijdragen? Via wensambulanceutrecht.nl kunt u de vrijwilligers helpen aan zo’n pak. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht