Rijen wachtenden voor de Poema in juli. Of het opnieuw zo druk wordt, nu de clubs om middernacht dicht moeten, is de vraag.
Volledig scherm
PREMIUM
Rijen wachtenden voor de Poema in juli. Of het opnieuw zo druk wordt, nu de clubs om middernacht dicht moeten, is de vraag. © Angeliek de Jonge

Zo gaat feeststad Utrecht om met de nachtsluitingen: ‘Dan beginnen we toch gewoon om 8 uur ‘s avonds?’

Wie weer eens ouderwets wil dansen, kan vanaf 25 september weer terecht in de Utrechtse horeca. De échte nachtbraker moet dan wel z’n bioritme aanpassen: een deel van de danscafés opent al om acht uur ‘s avonds de deuren. ,,We moeten toch wat?’’

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht