Reizigers maken misbruik van de maatregelen door niet in te checken.
Volledig scherm
Reizigers maken misbruik van de maatregelen door niet in te checken. © U-OV/Qbuzz

Zwartrijders maken misbruik van coronacrisis: ‘Steun het ov en betaal gewoon voor je rit’

Vervoerder U-OV roept reizigers op in deze tijd gewoon te blijven betalen voor een rit met het openbaar vervoer. De Utrechtse organisatie heeft gemerkt dat er regelmatig misbruik wordt gemaakt van de corona-maatregelen in de bus door niet in te checken. 

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken moeten reizigers via de achterdeur instappen en inchecken. Ook worden in de bus geen losse kaartjes meer verkocht bij de buschauffeur. Dit wordt door sommige reizigers gezien als excuus om gratis te kunnen rijden. 

Steun

U-OV meldt dat een geldig vervoersbewijs nog steeds verplicht is en dat reizigers op deze manier het openbaar vervoer steunen. ,,Normaal gesproken reist 95 procent van de reizigers met de OV-chipkaart. We zien dat dit percentage daalt en ervaren dat mensen het feit dat er geen kaartje in de bus gekocht kan worden, aangrijpen om gratis te kunnen reizen. We roepen iedereen op om gewoon te betalen voor je rit. Naast dat dat verplicht is, blijf je op deze manier het openbaar vervoer steunen. Deze steun kunnen we juist in deze tijd goed gebruiken", meldt de organisatie op haar website. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht