Volledig scherm
© Getty Images

Bekerkrakers Juventus - AC Milan en Napoli - Inter afgelast wegens coronavirus

Het coronavirus blijft voor problemen zorgen in het Italiaanse voetbal. Nu is bekend geworden dat de return in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia tussen Juventus en AC Milan woensdagavond niet doorgaat. Ook het treffen tussen Inter en Napoli op de donderdagavond gaat niet door.

Juve - AC Milan mocht aanvankelijk worden gespeeld, maar dan zonder publiek. Maandag volgde het nieuws dat supporters van Juventus wel welkom waren, maar die van AC Milan niet. Milaan ligt in de regio Lombardije, waar het virus veel besmettingen heeft veroorzaakt.

De voorzitter van Napoli, Aurelio De Laurentiis, vindt een doorgang van het duel tegen Inter onacceptabel als het achter gesloten deuren wordt gespeeld. Daarom gaat er ook een streep door die wedstrijd.

De zorgen om het coronavirus zijn weer toegenomen nadat dinsdag 27 mensen in Italië overleden aan het besmettelijke virus. Persbureau ANSA en andere Italiaanse media meldden dat het stadsbestuur van Turijn heeft bepaald dat de wedstrijd woensdag toch niet doorgaat.