Stephen Danyo in de ring.
Volledig scherm
Stephen Danyo in de ring. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Eerste grote evenement in Rotterdam afgelast vanwege coronavirus

UpdateHet World Port Boxing Event dat op 4 april in de Rotterdamse Doelen zou worden gehouden, is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie van het boksevenement durft het niet aan om het door te laten gaan.

Het is het eerste grote evenement dat in Rotterdam wordt afgelast vanwege het virus. ,,Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus is de organisatie van mening dat zij op dit moment niet kan garanderen dat het event hetzelfde kwalitatief hoogwaardige niveau zal hebben als de andere door haar georganiseerde evenementen”, laat de organisatie van World Port Boxing in een reactie weten. Kampioen Stephen Danyo zou een titelgevecht aan gaan.

De beslissing heeft ermee te maken dat deelnemers uit verschillende landen zouden komen, zoals Tsjechië, Frankrijk en Italië, en de organisatie bang is dat zij zullen afzeggen. ,,We kunnen het niet maken om pas een week van te voren te annuleren.” Het gevecht zou in de grote zaal van het concertgebouw plaatsvinden waar ruim 2000 plekken zijn.

Onzekerheden

,,Je ziet wat er in de wereld aan de hand is. Er zijn te veel onzekerheden om dit door te laten gaan”, licht organisator Leon Aertgeerts toe. ,,Onze evenementen zijn altijd tot in de puntjes geregeld en dat kunnen we nu niet garanderen. We gaan onderzoeken of er een latere datum is waarop het kan plaatsvinden. Dat is onder andere afhankelijke van Olympische kwalificatie-toernooien waar de boksers ook aan meedoen. Stephen Danyo is al twee maanden aan het trainen en hij moet zijn titel verdedigen dus voor hem is het erg vervelend.”

De boksers huurden de zaal van de Doelen. Het concertgebouw heeft geen rol gespeeld in de beslissing. ,,Wij houden het uiteraard goed in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog hebben wij geen reden gezien om een evenement te annuleren”, aldus een woordvoerder. Iedereen die al een kaartje had gekocht voor de bokswedstrijd krijgt het geld teruggestort.

Marathon

Het evenement zou plaatsvinden in hetzelfde weekend als Marathon Rotterdam. Die gaat vooralsnog gewoon door, laat de organisatie weten. ,,We raden deelnemers altijd af om mee te doen aan de marathon als ze koorts hebben. Verder volgen we de richtlijnen van het RIVM. Als ze in risicogebieden zijn geweest en ziekteverschijnselen hebben, adviseren we ze om niet deel te nemen. Dat kun je natuurlijk niet controleren, maar we hebben met een vitale doelgroep te maken. Het zijn geen mensen die de markt bezoeken dus we verwachten niet dat mensen met koorts de marathon gaan rennen.” 

De StocExpo, het eerste congres op de agenda van Ahoy, gaat gewoon door. Het grootste internationale event voor tanksopslagbedrijven trekt gewoonlijk meer dan drieduizend bezoekers naar Rotterdam. De organisatie verwacht nu echter minder publiek door het coronavirus. ,,Maar er is geen reden om te cancellen’’, aldus een bericht op de website. Elders in Europa worden congressen wel afgezegd, bijvoorbeeld in Noord-Italië waar een grote uitbraak is.

Bekijk hier alle video's over het coronavirus:

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam