Motorracen.
Volledig scherm
Motorracen. © ANP

Grote Prijs van Thailand in WK motorrace verzet naar oktober

De Grote Prijs van Thailand in het WK motorracen is verzet naar 4 oktober. Daarmee komen de races in MotoGP, Moto2 en Moto3 pas laat in het seizoen aan bod op het circuit van Buriram.

De Thaise grand prix stond gepland voor 28 maart als tweede halte in het kampioenschap, maar de regering van het land in het zuidoosten van Azië gelastte het evenement af vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Het WK motorracen begint zondag in Qatar. De coureurs van de koningsklasse MotoGP zullen daar vanwege het virus ook niet in actie komen. Alleen de Moto2 en Moto3 gaan door. De coureurs uit die klassen waren de afgelopen weken al in Qatar voor testraces.

Omdat de GP van Thailand nu op 4 oktober is gezet, schuift de GP van Aragón een week naar voren naar 27 september. De TT van Assen blijft gewoon staan op 28 juni.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.