Fans van Atalanta Bergamo bij de heenwedstrijd tegen Valencia op 19 februari. In San Siro in Milaan werd met 4-1 gewonnen. Bij de return in Valencia zijn geen fans welkom.
Volledig scherm
Fans van Atalanta Bergamo bij de heenwedstrijd tegen Valencia op 19 februari. In San Siro in Milaan werd met 4-1 gewonnen. Bij de return in Valencia zijn geen fans welkom. © AFP

Spaanse minister: Valencia - Atalanta en Getafe - Inter volgende week in leeg stadion

CoronavirusDe wedstrijden Valencia - Atalanta Bergamo en Getafe - Internazionale zullen volgende week achter gesloten deuren worden gespeeld. Dat heeft Salvador Illa, de Spaanse minister van volksgezondheid, zojuist laten weten in een persconferentie. De Spaanse politiek wil geen risico's lopen vanwege het coronavirus dat heerst in het noorden van Italië. 

De UEFA en clubs hebben nog geen uitspraken gedaan over deze wedstrijden. Mogelijk worden ook FC Barcelona - Napoli (woensdag 18 maart) en Sevilla - AS Roma (19 maart) achter gesloten deuren gespeeld. 

Valencia ontvangt Atalanta Bergamo volgende week dinsdag in Mestalla. De heenwedstrijd in San Siro in Milaan werd op 19 februari met 4-1 gewonnen door de ploeg van Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens. Voor de return in Valencia waren alle 55.000 kaarten al weken verkocht, maar de wedstrijd zal dus achter gesloten deuren worden gespeeld. Atalanta zou naar verwachting zo'n 4.000 fans meenemen naar de Spaanse stad. 

De wedstrijd tussen Getafe en Internazionale van volgende week donderdag is de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League. Getafe schakelde afgelopen donderdag nog Ajax uit in de zestiende finales van de Europa League. 

Marten de Roon in de heenwedstrijd tegen Valencia op 19 februari, die met 4-1 werd gewonnen.
Volledig scherm
Marten de Roon in de heenwedstrijd tegen Valencia op 19 februari, die met 4-1 werd gewonnen. © Getty Images
=
Volledig scherm
= © BSR Agency
=
Volledig scherm
= © BSR Agency