Maasstad Ziekenhuis.
Volledig scherm
Maasstad Ziekenhuis. © ANP

Aafje zorghotel bij Maasstad wordt tijdelijk coronacentrum met 160 bedden voor de regio

Het Aafje zorghotel, locatie Maasstad Ziekenhuis, wordt ingericht als coronacentrum. Maandag wordt het geopend. Het zorghotel staat in directe verbinding met het ziekenhuis. Er kunnen maximaal 160 bedden gereedgemaakt worden. Bovendien zijn de medewerkers gewend om complexe zorg te leveren.

In het coronacentrum worden alleen mensen opgenomen bij wie is vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Het gaat dan om patiënten die zorg nodig hebben, maar niet perse in een ziekenhuis behandeld moeten worden.

Voor de honderd mensen die nu in het zorghotel zijn om te revalideren wordt een andere plek gezocht. Zorgorganisatie Laurens heeft een groot deel van de revalidanten overgenomen. De medewerkers van het zorghotel zijn inmiddels bijgeschoold om zorg te leveren aan coronapatiënten.

De keuze om het zorghotel in te richten als coronacentrum werd bekendgemaakt door ConForte, de brancheorganisatie voor ouderenzorg, en het Regionaal Orgaan Acute Zorg. Er is nog een overleg gaande met actiecentrum GHOR, dat toeziet op de verdeling van beschermende middelen in de regio. De zorg voor coronapatiënten kan alleen worden uitgevoerd als de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd kan worden. ,,Alles wordt in het werk gesteld om de juiste middelen hier te krijgen. Als dat allemaal lukt, gaan we inderdaad maandag open’’, zegt een woordvoerder van Aafje.

In het zorghotel kunnen 160 bedden worden geplaatst.
Volledig scherm
In het zorghotel kunnen 160 bedden worden geplaatst. © AD
Voor de 100 mensen die bij Aafje revalideren wordt een andere plek gezocht.
Volledig scherm
Voor de 100 mensen die bij Aafje revalideren wordt een andere plek gezocht. © AD
 1. De verzorger met visjes! Blijdorp-pinguïns gaan uit hun dak
  video

  De verzorger met visjes! Blijdorp-pin­guïns gaan uit hun dak

  Publiek hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp al weken niet meer gezien, dus dan is het een dagelijkse fuif als de verzorger met lekkere visjes bij de kolonie binnenstapt. Om de feestvreugde nog verder te vergroten, duikt een deel van deze Oceaniumbewoners met veel enthousiasme het privézwembad in. Een paar waaghalzen nemen de gelegenheid te baat om te laten zien hoe je een beetje sportief úit het water komt, namelijk met een ludiek sprongetje. Eén durfal is zelfs niet te beroerd even breeduit te poseren.
 2. LIVE | Zes weken gevangenisstraf geëist tegen coronahoester die agenten bedreigde

  LIVE | Zes weken gevangenis­straf geëist tegen coronahoes­ter die agenten bedreigde

  De aanklager eist zes weken gevangenisstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk tegen Rotterdammer Matthieu de G. (40) die wordt verdacht van het spugen naar agenten terwijl hij zou hebben gezegd dat hij corona heeft. Ook moet er van justitie een locatieverbod komen met betrekking tot de Pameijer-locatie aan de Polderlaan in Rotterdam, voor de duur van twee jaar. Verslaggever Sander Sonnemans tweet live over de zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam