Nu niemand meer naar de sportschool mag komen, heeft Sportcentrum Vlaardingen de oplossing om toch fit te blijven: liveles op Facebook.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu niemand meer naar de sportschool mag komen, heeft Sportcentrum Vlaardingen de oplossing om toch fit te blijven: liveles op Facebook. © Roel Dijkstra

Fit blijven? Dat kan gewoon via Instagram of Facebook

Push ups, buikspieroefeningen en yoga. Je hoeft niet naar de sportschool om fit te blijven. Mag toch niet. Filmpjes op Instagram en Facebook houden ons thuis fit. Trainen met een laptop, een matje en een fles water als dumbbell. 

De camera gaat aan in Sportcentrum Vlaardingen. Natascha van Karsen is helemaal klaar voor de online lessen. Normaal is de zaal gevuld met sporters. Voor zumba en yoga. Of voor de total body work out. Nu is Natascha alleen, maar ook weer niet helemaal. Wie lid van de sportschool is, kan thuis gewoon trainen. In 30 minuten mat de instructrice iedereen af. Net als altijd. Compleet met de aanmoedigen. ,,Laag! Hoppa! Goed zo! De squats komen er aan.’’ Met een muziekje op de achtergrond kijkt ze de camera in terwijl ze de oefeningen doet.

 1. De verzorger met visjes! Blijdorp-pinguïns gaan uit hun dak
  video

  De verzorger met visjes! Blijdorp-pin­guïns gaan uit hun dak

  Publiek hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp al weken niet meer gezien, dus dan is het een dagelijkse fuif als de verzorger met lekkere visjes bij de kolonie binnenstapt. Om de feestvreugde nog verder te vergroten, duikt een deel van deze Oceaniumbewoners met veel enthousiasme het privézwembad in. Een paar waaghalzen nemen de gelegenheid te baat om te laten zien hoe je een beetje sportief úit het water komt, namelijk met een ludiek sprongetje. Eén durfal is zelfs niet te beroerd even breeduit te poseren.
 2. LIVE | Zes weken gevangenisstraf geëist tegen coronahoester die agenten bedreigde

  LIVE | Zes weken gevangenis­straf geëist tegen coronahoes­ter die agenten bedreigde

  De aanklager eist zes weken gevangenisstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, tegen Rotterdammer Matthieu de G. (40). Hij wordt verdacht van het spugen naar agenten terwijl hij gezegd zou hebben dat hij corona heeft. Ook moet er van justitie een locatieverbod komen voor de woonlocatie van Pameijer aan de Polderlaan in Rotterdam, voor de duur van twee jaar. Verslaggever Sander Sonnemans tweet live over de zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam