Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Frans Paalman Zwolle

Hulp nodig? Alle initiatieven in Hoeksche Waard nu online te vinden

Zorgstichting Welzijn Hoeksche Waard bundelt alle initiatieven rond het coronavirus in de Hoeksche Waard. Op de website van de stichting kunnen inwoners die hulp nodig hebben bij het doen van boodschappen, eenzaam zijn of oppas voor de kinderen nodig hebben terecht.

Alle ideeën die de laatste dagen zijn ontstaan om anderen te helpen zijn, sinds gisterochtend online te zien. Welzijn Hoeksche Waard heeft het uitgesplitst in vijf 'regio's', de vroegere vijf gemeenten op het eiland.

Rebecca Oskam (29) uit Oud-Beijerland is een van de Hoeksche Waarders die haar tijd wil benutten om anderen te helpen. Vorige week bood ze op Facebook aan boodschappen te halen voor ouderen die liever thuis blijven uit angst besmet te raken in de winkel. Veel positieve reacties kreeg ze op haar bericht; maar het aantal mensen die van haar aanbod gebruik wilden maken bleef beperkt. ,,Ik weet zeker dat er bijvoorbeeld ouderen zijn die wél hulp willen, maar het niet makkelijk vragen. Door het nu samen te doen met Welzijn Hoeksche Waard kan ik hopelijk meer mensen bereiken met mijn oproep.''

Welzijn Hoeksche Waard hoopt met het online 'hulpplatform' een compleet overzicht te kunnen geven aan mensen die hulp kunnen gebruiken. Behalve de website is er ook een telefoonnummer in het leven geroepen: 088-7308900. Via dat telefoonnummer zijn ook hulpvragen te stellen en kan iemand met een initiatief zich aanmelden.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen