Een bezoekershuisje, gebouwd door ondernemers, wordt neergezet bij ouderencomplex De Buitensluis in Numansdorp. Bewoners kunnen hier veilig bezoek ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bezoekershuisje, gebouwd door ondernemers, wordt neergezet bij ouderencomplex De Buitensluis in Numansdorp. Bewoners kunnen hier veilig bezoek ontvangen. © VICTOR VAN BREUKELEN

In dit speciale bezoekershuisje kunnen ouderen toch hun familie zien

Vader, moeder, opa of oma missen tijdens de coronapandemie hoeft niet meer bij de Buitensluis in Numansdorp. Daar staat sinds gisteren namelijk een speciaal bezoekershuisje voor de Alerimus zorglocatie. In de loop van volgende week wordt het in gebruik genomen.

Dankzij dit bezoekershuisje is het voor familie en vrienden weer mogelijk om bewoners van de Buitensluis ‘in het echt‘ te ontmoeten. In het bezoekershuisje zit namelijk een glazen wand, waarachter bewoners en bewoners plaats kunnen nemen. Het is ruim opgezet, zodat meerdere mensen tegelijk bewoners kunnen bezoeken. Het is ‘heel fijn’, volgens Alerimus-directeur Trix van Os, ook met het oog op een gefaseerde en gecontroleerde versoepeling van de bezoekersregeling voor verpleeghuizen. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen