Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © VICTOR VAN BREUKELEN

Markten in Puttershoek en Oud-Beijerland vandaag weer open met speciale wandelroute

Marktlieden kunnen weer aan de slag. De weekmarkten in Oud-Beijerland en Puttershoek mogen vandaag weer open. Dat betekent dat onder meer de Oost- en West Voorstraat weer volstaan met kramen.

Een straatbeeld zoals vanouds wordt dat echter niet. De marktmeester zorgt ervoor dat marktkooplieden zich houden aan de maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld. Zo moet de 1,5 meter in acht worden genomen bij het bedienen van de klanten. Daarnaast mogen gekochte eten en drinkwaren niet op de markt worden geconsumeerd.

Geen uitje

Wethouder Paul Boogaard is blij met de opening. ,,Het is ontzettend fijn dat de markten weer open mogen. Ik wil de marktkooplieden bedanken voor hun geduld tijdens deze lastige tijden'', aldus Boogaard. Zowel de food als de non-food kramen mogen vandaag open.

De gemeente Hoeksche Waard benadrukt dat het bezoek aan de markt geen familieuitje is. ,,Dus kom alleen'', is het devies. Zowel in Puttershoek als in Oud-Beijerland wordt er een speciale wandelroute uitgestippeld. Hierdoor komen klanten minder snel in de buurt van elkaar. Inmiddels is ook recreatiegebied de Oude Tol weer geopend. De strandjes bij Numansdorp blijven nog afgesloten tot 20 mei.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen