Het uitvergrote coronavirus.
Volledig scherm
Het uitvergrote coronavirus. © Getty Images/iStockphoto

Meer nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee dan in heel Rotterdam

In de hele regio is bij 32 inwoners de afgelopen 24 uur vastgesteld dat zij besmet zijn geraakt met het coronavirus. Opvallend is dat er op Goeree-Overflakkee meer nieuwe patiënten (11) zijn bijgekomen dan in heel Rotterdam (10). Deze gemeente op de Zuid-Hollandse eilanden heeft relatief gezien de meeste besmettingen van de hele regio.

Dit blijkt uit cijfers van het RIVM. Tussen gister- en vanmiddag waren er minder positieve testen dan de afgelopen dagen. Van vrijdag op zaterdag bleken er nog 63 patiënten besmet te zijn. Onduidelijk is of het weekeinde hierbij een rol speelt. De teller staat nu op 341 besmettingen voor het hele verspreidingsgebied van het AD Rotterdams Dagblad.

In de hele regio zijn minstens tien personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Vier woonden in Nissewaard, twee op Goeree-Overflakkee, drie in de Hoeksche Waard en één in Rotterdam. Op Goeree-Overflakkee overleed een bewoner van een woonzorgcomplex. In totaal zijn er 213 mensen overleden in Nederland. GGD Zuid-Holland-Zuid bevestigt de derde dode in de Hoeksche Waard.

Goeree-Overflakkee en Albrandswaard kleuren donkergeel op de kaart van het RIVM. Dit betekent dat deze gemeenten de meeste besmettingen hebben per 100.000 inwoners.   

Testen

De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in de zorg werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen.

 1. De verzorger met visjes! Blijdorp-pinguïns gaan uit hun dak
  video

  De verzorger met visjes! Blijdorp-pin­guïns gaan uit hun dak

  Publiek hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp al weken niet meer gezien, dus dan is het een dagelijkse fuif als de verzorger met lekkere visjes bij de kolonie binnenstapt. Om de feestvreugde nog verder te vergroten, duikt een deel van deze Oceaniumbewoners met veel enthousiasme het privézwembad in. Een paar waaghalzen nemen de gelegenheid te baat om te laten zien hoe je een beetje sportief úit het water komt, namelijk met een ludiek sprongetje. Eén durfal is zelfs niet te beroerd even breeduit te poseren.
 2. LIVE | Zes weken gevangenisstraf geëist tegen coronahoester die agenten bedreigde

  LIVE | Zes weken gevangenis­straf geëist tegen coronahoes­ter die agenten bedreigde

  De aanklager eist zes weken gevangenisstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, tegen Rotterdammer Matthieu de G. (40). Hij wordt verdacht van het spugen naar agenten terwijl hij gezegd zou hebben dat hij corona heeft. Ook moet er van justitie een locatieverbod komen voor de woonlocatie van Pameijer aan de Polderlaan in Rotterdam, voor de duur van twee jaar. Verslaggever Sander Sonnemans tweet live over de zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam