De Hoeksche Waardse zorgpartijen hebben honderd tablets aangeschaft.
Volledig scherm
De Hoeksche Waardse zorgpartijen hebben honderd tablets aangeschaft. © Gemeente Hoeksche Waard

Ouderen krijgen zorg op afstand én een middel tegen eenzaamheid

Ouderen in de zorgcomplexen in de Hoeksche Waard krijgen binnenkort ‘zorg op afstand’. De zorgorganisaties, Welzijn Hoeksche Waard en de gemeente hebben honderd speciale tablets aangeschaft om dat mogelijk te maken.

,,Met deze tablet kunnen zij eenvoudig beeldbellen met onze zorgprofessionals, zodat er zorg op afstand geboden kan worden’, aldus Nico de Pijper, directeur-bestuurder van Zorgwaard namens de zorgaanbieders. ,,Zo krijgen onze medewerkers ruimte om elders, aan de meest kwetsbare cliënten, fysieke zorg te blijven bieden.’’

De tablet biedt niet alleen zorg op afstand, maar kan ook worden ingezet om eenzaamheid onder kwetsbare ouderen tegen te gaan. Een groot probleem, nu ze door de coronamaatregelen geen bezoek van (klein)kinderen of vrienden mogen ontvangen. ,,Op deze manier kunnen deze mensen toch contact houden met hun mantelzorger(s) en elkaar online blijven zien’’, zegt zorgwethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat van de Hoeksche Waard.

Wanneer de tablets precies in gebruik worden genomen is nog niet bekend. Als de tablets een succes blijken te zijn voor de ouderen in de Hoeksche Waard, wordt mogelijk een nieuwe tabletbestelling geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen