Vandaag en morgen gaan leerlingen van middelbare scholen nog even snel hun kluisjes leeghalen voordat het drie weken thuiszitten écht van start gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandaag en morgen gaan leerlingen van middelbare scholen nog even snel hun kluisjes leeghalen voordat het drie weken thuiszitten écht van start gaat. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Zo zorgen scholen in de regio dat hun leerlingen geen onderwijsachterstand oplopen

Het vergt een heleboel creativiteit van schooldirecteuren, docenten én ouders. Leraren springen voor de camera, dagelijks huiswerk wordt gemaild en werkboekjes worden uitgedeeld. Alles om ervoor te zorgen dat door de coronacrisis geen grote leerachterstanden worden opgelopen. 

De afgelopen dagen hebben schoolbesturen, directeuren en docenten zich vooral één ding afgevraagd: hoe kunnen we het onderwijs voor onze leerlingen de komende weken zo goed mogelijk voortzetten? En hoewel de coronacrisis beangstigend is en niemand goed weet hoelang dit nog gaat duren, zit de moed er op de scholen in de regio goed in. Een positieve instelling en veel daadkracht en flexibiliteit zorgen ervoor dat de meeste leerlingen deze week weer aan het huiswerk zitten. 

 1. De verzorger met visjes! Blijdorp-pinguïns gaan uit hun dak
  video

  De verzorger met visjes! Blijdorp-pin­guïns gaan uit hun dak

  Publiek hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp al weken niet meer gezien, dus dan is het een dagelijkse fuif als de verzorger met lekkere visjes bij de kolonie binnenstapt. Om de feestvreugde nog verder te vergroten, duikt een deel van deze Oceaniumbewoners met veel enthousiasme het privézwembad in. Een paar waaghalzen nemen de gelegenheid te baat om te laten zien hoe je een beetje sportief úit het water komt, namelijk met een ludiek sprongetje. Eén durfal is zelfs niet te beroerd even breeduit te poseren.
 2. LIVE | Zes weken gevangenisstraf geëist tegen coronahoester die agenten bedreigde

  LIVE | Zes weken gevangenis­straf geëist tegen coronahoes­ter die agenten bedreigde

  De aanklager eist zes weken gevangenisstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk tegen Rotterdammer Matthieu de G. (40) die wordt verdacht van het spugen naar agenten terwijl hij zou hebben gezegd dat hij corona heeft. Ook moet er van justitie een locatieverbod komen met betrekking tot de Pameijer-locatie aan de Polderlaan in Rotterdam, voor de duur van twee jaar. Verslaggever Sander Sonnemans tweet live over de zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam