Volledig scherm
© ANP

Aantal coronabesmettingen in regio Amersfoort stijgt met 6 naar totaal van 67

Na de forse stijging van het aantal besmette streekbewoners van woensdag op donderdag was de afgelopen 24 uur een milde toename te zien in de regio Amersfoort. 6 mensen raakten besmet met het coronavirus en brachten het totaal op 67.

In Amersfoort werd bij twee nieuwe bewoners het virus gemeten. De stad telt nu 32 personen die corona onder de leden hebben. Dinsdag waren dat er nog 21. Soest blijft de regiogemeente met relatief de meeste besmettingen. Er zijn vrijdag 14 Soesters geteld met het coronavirus, eentje meer dan een dag eerder. Met omgerekend 30 besmettingen op 100.000 inwoners is de besmettingsdichtheid verreweg het dichtst in de buurgemeente van Amersfoort.

Het RIVM stelde de stand in de gemeente Baarn naar beneden bij van 2 naar 1 besmette inwoner. In Leusden liep het aantal patiënten op van 3 naar 4, in Barneveld van 6 naar 8 en in Woudenberg van 2 naar 3. Nijkerk (3) en Eemnes (1) kenden geen toename. Bunschoten-Spakenburg en Scherpenzeel bleven ook de afgelopen 24 uur coronavrij.

Volg hier ons liveblog!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort