Winnaar Michel Besseling, tijdens de Marathon van Amersfoort vorig jaar.
Volledig scherm
Winnaar Michel Besseling, tijdens de Marathon van Amersfoort vorig jaar. © Rodney Kersten

De grote vraag blijft: gaat de Marathon van Amersfoort door?

De Stichting Marathon Amersfoort neemt op vrijdag 1 mei de beslissing over het wel of niet doorgaan van de tiende Marathon Amersfoort. 

De marathon staat voor zondag 14 juni op het programma. Vanwege de coronacrisis is het op dit moment niet zeker of dit evenement door kan gaan.

,,Mochten we op 1 mei groen licht geven voor de marathon, dan zullen we wel alle zeilen moeten bijzetten om het allemaal voor elkaar te krijgen’’, zegt pr-man Jaap Hengeveld van de Stichting Marathon Amersfoort. ,,Gaat het niet door, dan wordt de marathon op zondag 13 juni 2021 gehouden.’’

Verplaatsen

Inmiddels hebben honderden atleten zich aangemeld. Bij afgelasting blijft de deelname van de degenen die zich al hebben ingeschreven ook voor volgend jaar geldig. Verplaatsing naar een latere datum dit jaar is overigens niet mogelijk, geeft Hengeveld aan. ,,Dan moeten we concurreren met evenementen die in het najaar gepland staan. Dat lukt niet.’’

In 2009 werd de marathon voor de eerste keer gehouden. Na twee jaar afwezigheid staat de loop over 42 kilometer en 195 meter sinds 2012 elk jaar op de rol.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort