Luchtfoto Bronbad De Lockhorst
Volledig scherm
Luchtfoto Bronbad De Lockhorst © Richard van Hoek

Buitenbad De Lockhorst open op Hemelvaartsdag voor kinderen en banenzwemmers

Sliedrechtse kinderen onder de 13 jaar hebben geluk: zij kunnen op Hemelvaartsdag een duik nemen in het recreatiebad van De Lockhorst in hun woonplaats.

Vanwege het verwachte mooie weer heeft het zwembad daartoe besloten. Er worden temperaturen tot 27 graden verwacht. 

Het buitenbad is toe tot nu toe steeds gesloten geweest vanwege de coronamaatregelen. Van 13.00 tot 16.00 kan er op Hemelvaartsdag gezwommen worden. Kinderen moeten wel een zwemdiploma hebben en er mag maximaal één ouder mee. Die mag níet mee het water in, maar alleen plaatsnemen op de ligweide om toezicht te houden.

Reserveren hoeft niet, maar er is slechts ruimte voor 65 kinderen en eventueel dus een aantal ouders. ‘Vol is vol’, waarschuwt De Lockhorst op Facebook. Die regel geldt om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden. Zwemmers moeten wel een legitimatiebewijs meenemen om aan te kunnen tonen dat ze 12 jaar of jonger zijn. Het wedstrijdbad is sinds maandag voorzichtig weer open voor banenzwemmers en doelgroepen.

Banenzwemmers van alle leeftijden kunnen ook op Hemelvaartsdag in het buitenbad terecht van 9.00 tot 12.00 uur. Zij moeten wel vooraf reserveren, ook weer om te voorkomen dat het te druk wordt. Onduidelijk is vooralsnog wanneer het buitenbad weer structureel opent.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht