Een fragment uit het promofilmpje voor de actiedag van Licht voor Dordt
Volledig scherm
Een fragment uit het promofilmpje voor de actiedag van Licht voor Dordt © Licht voor Dordt

‘Coronaproof’ de handen uit de mouwen op Hemelvaartsdag

Samenwerkingsverband Licht voor Dordt houdt volgende week donderdag, op Hemelvaartsdag, een ‘coronaproof’ actiedag in Dordrecht. Stichting Present en Missie Dordt roepen iedereen op om op deze dag de handen uit de mouwen te steken voor elkaar en voor een schonere stad.

Vuilprikken, taarten bakken, tuintjes onkruidvrij maken, alle initiatieven zijn welkom. Op lichtvoordordt.nl/actiedag kunnen mensen zich inschrijven voor een van de initiatieven of zelf een leuke actie aanmelden. ,,Donderdag 21 mei is een bijzondere feestdag”, vertelt Tineke Geertsma van Present. ,,Juist deze dag willen we aangrijpen om om te zien naar elkaar.”

Duurzaamheidscentrum Weizigt werkt ook mee aan de actiedag. ,,Het is mooi dat we via deze actiedag Dordrecht weer een beetje schoner maken”, vindt Leanne Stange. ,,Daarvoor lenen we graag materiaal uit.”

Wij-gevoel

Per actie kunnen maximaal drie personen of een huisgezin zich aanmelden. ,,Deelnemers dienen uiteraard alle RIVM richtlijnen in acht te nemen”, laat Wiebe van der Horssen, coördinator van Missie Dordt, weten. Voor de deelnemers is er, zo lang de voorraad strekt, een herkenbaar Licht voor Dordt hesje. ,,Met deze actie willen we het wij-gevoel vergroten.” 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht