Dancetour Dordrecht.
Volledig scherm
Dancetour Dordrecht. © Fotopersburo Busink

Deze evenementen gaan niet door in de regio

Nu het kabinet heeft besloten dat alle samenkomsten tot 1 juni niet door mogen gaan, worden er een heleboel evenementen afgelast. Hieronder zie je welke precies.

Koningsdag en Bevrijdingsfestival

Van Koningsdag en het Bevrijdingsfestival was al bekend dat ze niet door zouden gaan in Dordrecht. Sinds de aangescherpte maatregel van het kabinet is dit ook het geval in de andere regioplaatsen. Ook de Dancetour in Dordrecht op 27 april zal niet doorgaan. De daarbij behorende DJ Clash komt eveneens te vervallen. Deelnemers krijgen hier bericht over en kunnen meedoen in een andere stad.

Kids & Cars 

Kids en Cars in 2018.
Volledig scherm
Kids en Cars in 2018. © Richard van Hoek Fotografie

Kids & Cars op 18 april wordt afgelast. Tijdens de toertocht rijdt ieder jaar een groot aantal exclusieve (sport)auto's rond waarbij kinderen die het minder goed hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten verblijven als passagier meegenomen worden. De rit gaat normaal door Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en eindigt in Papendrecht. De (financiële) meeropbrengst zou dit jaar naar Stichting voor Sara gaan. De organisatie bekijkt nog of ze de tour kunnen verzetten.

TOOST en Lepeltje Lepeltje

In Hendrik-Ido-Ambacht zou op 21, 22 en 23 mei het TOOST Foodtruck Festival zijn. Het festival zou bestaan uit zo’n vijftien foodtrucks en een podium in het Burgemeester Baxpark. 

Ook Lepeltje Lepeltje in Dordrecht kan niet doorgaan. Het festival zou van 21 tot en met 24 mei in het Weizigtpark zijn. De organisatie kijkt wel of er nog een andere datum geprikt kan worden. ,,Maar daar valt nu nog weinig over te zeggen’’, zegt de woordvoerder. ,,We hopen het te kunnen verplaatsen.’’

Lammetjeswiel Festival 

De organisatie van het Lammetjeswiel Festival kan er ook niet omheen: het evenement op 29 mei in Alblasserdam gaat niet door. Het festival zou een tweede editie op industrieterrein Nieuwland Parc krijgen. Vorig jaar kwamen 5500 mensen af op het tweedaagse spektakel.

In juni

De Avondvierdaagse in Sliedrecht is alvast gecanceld. De vierdaagse zou zijn van 9 juni t/m vrijdag 12 juni 2020. Volgens de organisatie ‘voelt het niet goed om op basis van de laatste ontwikkelingen en de evenementenstop tot 1 juni, een korte periode erna wel de avondvierdaagse door laten gaan.’

Het artikel gaat verder onder de post.

Marathons

Verschillende lopen zijn afgelast. Zoals de Riwal halve marathon in Dordrecht en de Lenteloop in Papendrecht.

Aanvullingen? Mail naar dd.redactie@ad.nl

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht