Eén van de locaties van de Swinhove Groep in Zwijndrecht.
Volledig scherm
Eén van de locaties van de Swinhove Groep in Zwijndrecht. © Google Maps

Tien besmettingen bij Swinhove Groep, drie patiënten overleden aan gevolgen corona

De Swinhove Groep in Zwijndrecht heeft te maken met een aantal coronabesmettingen. Op dit moment zijn er tien cliënten van de zorgorganisatie positief getest op het virus. Drie mensen in de Lindonk zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

In totaal heeft de Swinhove Groep 450 cliënten in heel Zwijndrecht. ,,De mensen die het coronavirus hebben wonen op verschillende locaties. Een aantal van hen bij de woongroep voor mensen met dementie, in de Lindonk. Maar het gaat ook om cliënten die thuiszorg van ons krijgen”, vertelt bestuurder Lilian Bouman. 

Naast de cliënten, zijn er ook zo'n twintig medewerkers ziek thuis omdat ze besmet zijn met het virus. Zij blijven thuis totdat ze weer hersteld zijn. In totaal werken er zo'n 600 mensen bij de zorgorganisatie. 

Waardering

,,Ik ben echt heel trots op hoe onze medewerkers omgaan met de situatie. Iedereen is supergemotiveerd. Natuurlijk is ieder overlijden er één teveel. Maar ik heb grote waardering voor het werk dat zij in deze omstandigheden blijven doen, met zoveel betrokkenheid.”

Er komt dagelijks een infectieteam samen om de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie en de landelijk ontwikkelingen en richtlijnen te bespreken. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht